Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Winterbanden

All-in prijzen

Let op: bij De Werkplaats Geleen rekenen wij altijd met all-in prijzen voor banden. U komt dus niet achteraf voor verassingen te staan zoals bij de bekende prijsvechters.

Ook onze duidelijke actieprijzen zijn daarom altijd inclusief:

  • Montage
  • Verwijderingsbijdrage
  • Balanceren/loodjes
  • Ventielen

De meeste acties baseren wij op een maat autoband die geschikt is voor vele populaire auto's als de VW Golf, Opel Astra, Seat Leon, Ford Focus, VW Touran, Audi A4 en BMW 3-serie. Heeft u een andere maat, kom dan even langs of bel voor een prijsopgave op maat!

Optioneel verzorgen wij ook het uitlijnen, wij kunnen zowel 2 wiel uitlijning als vierkant uitlijning verzorgen.

Tevens zorgen wij tegenwoordig ook voor het inleren en vervangen van TPMS sensoren in de ventielen. Hierdoor kunnen wij dus ook de moderne en meest geavanceerde velgen en banden voor u wisselen. 

Opslag

Als u bij ons de wielen/banden laat wisselen voor het nieuwe seizoen, zullen wij de banden/wielen set ook voor u opslaan gedurende dit seizoen, zodat u er verder geen last of omkijken naar heeft. Zie onze prijslijst voor de scherpe tarieven die wij kunnen aanbieden hiervoor.

Nieuwe banden

Laat u goed adviseren. Elke auto heeft een specifieke bandenmaat. Alvorens nieuwe banden aan te schaffen, noteer de codes die op uw huidige banden staan. Hieronder een voorbeeld van een band met de maat 155/70 R13:

Tevens kent elke weersituatie een specifieke band. Zomerbanden hebben veel grip en kunnen veel warmte afvoeren. Zomerbanden presteren echter minder goed bij temperaturen beneden de 5 graden. Een winterband behoudt namelijk ook grip bij lage temperaturen, omdat deze sneller warm wordt dan een zomerband. Het is overigens niet verstandig het gehele jaar op winterbanden te rijden. Deze slijten in de zomer veel sneller. Monteer nooit slechts 2 winterbanden of 2 zomerbanden, maar altijd 4 dezelfde vanwege het grote verschil in grip.

U kunt ook direct een afspraak maken dan zorgen wij voor de rest!

Vragen over winterbanden

Heeft u ook een vraag over een winterband, stel hier direct uw vraag!

Winterbanden zijn vooral voor sneeuw bedoeld

FOUT: Op koude regen dagen werken winterbanden al een stuk beter dan zomerbanden; bij 80km/u stopt een winterband gemiddeld op 34 meter en dat is 6 meter minder dan een auto met zomerbanden. Op een besneeuwd wegdek is dit verschil zelfs nog groter. Bij 50km/u is het verschil al 31 meter! Een erg groot verschil dus waarbij winterbanden veel kosten en ellende kan besparen. 

Met winterbanden heb je geen sneeuwkettingen nodig

JUIST: Winterbanden hebben grip in de sneeuw terwijl zomerbanden dit niet hebben. De grotere en extra groeven zorgen voor deze grip. Toch blijven sneeuwkettingen op de aandrijfwielen een extra zekerheid. En ben je verplicht op sommige wegen sneeuwkettingen te plaatsen.

Winterbanden slijten sneller

FOUT: Bij lagere temperaturen slijten winterbanden minder snel. Zomerbanden zullen wel sneller slijten bij lagere temperaturen.

Winterbanden kun je het hele jaar door gebruiken

JUIST: Winterbanden zullen in de zomer wel minder presteren dan zomerbanden. Helemaal bij hogere snelheden waardoor het beter is om van banden te wisselen. Maar als je winterbanden aanschaft die bij neerslag beter presteren, niet sneller afslijten en niet meer lawaai maken is het niet nodig over te stappen.

All Season banden zijn beter dan winterbanden

FOUT: Deze banden scoren slechter in tests dan banden die speciaal voor de winter bedoeld zijn. Vaak zijn deze banden ook iets meer winterband dan zomerband en zullen daarom voor wat meer lawaai zorgen tijdens het rijden met hoge snelheden.

Winterbanden maken meer lawaai

FOUT: Oudere winterbanden zullen beslist meer lawaai maken dan zomerbanden. Maar de huidige generatie winterbanden maakt zelfs minder lawaai dan zomerbanden. 

Winterbanden zijn duurder

JUIST: Een gemiddeld setje winterbanden kost ongeveer 330 euro. En dat is ongeveer 30 euro duurder dan een zomerband. Maar als je weet dat je een kortere remweg hebt en een betere grip op de weg, en zo de kans op een ongeval kunt verminderen, dan is 30 euro meer een schijntje.

Twee winterbanden is voldoende

FOUT: Je zult toch echt op alle vier de wielen winterbanden moeten plaatsen. Als je alleen op de aandrijf wielen winterbanden plaatst is de kans groot dan de wagen uitbreekt in de bochten. Hij heeft immers minder grip op de achterwielen. 

Winterbanden moet je op aparte stalen velgen leggen

JUIST: Ondanks dat je nieuwe velgen moet aanschaffen verdien je dit terug doordat je zelf de wielen kunt wisselen. ook zijn stalen velgen beter bestand tegen winterse omstandigheden en strooizout.